Gozdarske hlače, oblačila in obutev Francital

Gozdarske hlače, oblačila in obutev Francital

Izdelkov: 23

na stran

Izdelkov: 23

na stran

Katere gozdarske hlače pa so prave zate?

Gozdarske hlače so zagotovo najpomembnejši del gozdarske zaščitne opreme vsakega uporabnika motorne žage.


Obstajata dve standardni vrsti zaščitnih gozdarskih hlač, hlače tipa A in hlače tipa C. Gozdarske hlače tipa A ščitijo prednji in stranski del nog in jih običajno uporabljajo gozdarji, ki delajo na tleh. Gozdarske hlače tipa C pa zaščitijo vaše noge iz vseh strani. Zaščiten je torej tudi zadnji del nog. Najpogosteje jih nosijo arboristi, ki so pri obžagovanju dreves zaradi plezalne narave njihovega dela bolj izpostavljeni.


Pomembne pa so tudi razlike med različnimi vrstami zaščitnih gozdarskih hlač glede na njihove lastnosti. Med gozdarskimi hlačami tako ločimo tiste udobnejše, lahke in zračne ter tiste trpežne, robustne in vzdržljive. Tozadevno je izbira hlač odvisna predvsem od uporabnika, njegovega načina dela, raznolikosti gozdarskih opravil, ki jih opravlja ter zahtevnosti terena.


Brez dvoma je poleg gozdarskih hlač za ustrezno zaščito potrebno uporabljati tudi gozdarske čevlje, zaščitne gozdarske rokavice ter gozdarsko čelado. Za udobnejše delo pa priporočamo tudi uporabo gozdarskih švic majic in različnih vrst delovnih jaken, ki vas bodo ščitile pred odrgninami, smolo, vetrom in mrazom ali dežjem.


V Asteko CENTEROVO ti nudimo največjo izbiro gozdarskih hlač in drugih delovnih oblačil za gozdarje v Sloveniji! Na voljo imamo različne blagovne znamke gozdarskih hlač, različne tipe hlač, od preprostih, cenovno ugodnih modelov za priložnostne gozdarje, do najnovejših, visokotehnoloških specializiranih gozdarskih hlač razreda 1, 2 in 3 za profesionalne uporabnike.


Pridi in si še ti izberi svoje! Pridruži se številnim varnim in zadovoljnim gozdarjem.